18:00

Varbergs GIF

Referat: Värö United - Varbergs GIF

I regntunga skyar men med uppehåll åkte vi ikväll till Norvalla IP för match mot Värö United som vi hittills vunnit alla matcher mot genom åren. Skulle trenden hålla i sig...?

Stämningen inför matchen var ganska uppsluppen i omklädningsrummet och under uppvärmningen. Killarna intog planen med ett gott självförtroende och efter det att domaren blåst igång tog det endast 14 sekunder innan vi gjorde 0 - 1 och det visade ju vad alla redan förutsett; att detta skulle bli 3 enkla poäng...

Den tanken skulle dock visa sig vara lite fel tänkt. Vi blev väldigt stillastående och lite slarviga, nästan som att vi förväntade oss att bollen skulle gå in av sig själv. Visst hade vi mycket boll men Värö var mer taggade och vann fler kampbollar och kunde kontra in både 1 - 1 och 2 - 1 innan halvleken var slut.

Med giffelenergi och en hel del pep-talk i pausen lyckades vi få upp energin i laget och gjorde en bättre andra halvlek. Ett snyggt anfall med inspelning från vänsterkanten till en fristående GIFare som satte bollen bakom Värös målvakt gav oss kvitteringen. Vi fortsatte att ligga på och hade både ribbträff och flera skott utanför. Värö hade också någon chans men vi kunde avstyra. Med knappt 5 minuter kvar får vi en frispark några meter utanför straffområdet. Vår mittmitt ber domaren om avstånd och muren flyttas någon meter bort, vi på linjen håller tummarna och bollen sitter hårt intill målvaktens bortre stolpe till alla ridkläddas glädje! Vi håller ifrån våra motståndare de sista minuterna och får dessutom en frispark i bra läge i slutminuten efter en tuff kapning av vår topp. Inte mål denna gång men vi andas ut när domaren blåser av.

Det kanske inte var vår mest välspelade match men med 3 poäng med oss hem har vi i alla fall lärt oss något. Tag ingen match för given och ge 100% tills domaren blåser av matchen! Det tar vi med oss i kommande matcher.

Grattis till vinsten grabbar och tack igen till våra supportrar som hänger med i vått och torrt ; )